Coronavirus

Helaas hebben we nog steeds te maken het risico op  Corona-besmettingen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen voor uw en onze gezondheid welke wij graag bij u onder de aandacht willen brengen:

  1. De deur van de praktijk is OPEN.
  2. De spreekuren zijn zo ingericht zodat er nooit meer dan 3 mensen in de wachtkamer zitten.
  3. Wij verzoeken u de praktijk te bezoeken met mondkapje.
  4. Bezoek de praktijk ALLEEN als u een afspraak heeft.
  5. Heeft u reeds een afspraak staan maar krijgt u tussentijds luchtwegklachten: bel naar de praktijk om te overleggen wat te doen.
  6. Kom zo mogelijk alleen naar de afspraak, maximaal 1 “begeleider” voor een kind of iemand met een beperking.
  7. Kom MAXIMAAL 5 minuten voor uw afspraak naar de praktijk om drukte in de wachtkamer te vermijden.
  8. Desinfecteer voor binnenkomst in de wachtkamer uw handen.
  9. Neem de 1,5-meter maatregelen in acht; volg de aangebrachte looplijnen en afzettingen.

Als u denkt besmet te zijn met het coronavirus kom NIET naar de huisartsenpraktijk. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten. Neem telefonisch contact met ons op.

Houdt u de website in de gaten voor het laatste nieuws over de praktijk. Actuele informatie kunt u raadplegen via deze link: Richtlijnen Coronavirus.   Voor meer informatie is er ook de website van het RIVM www.rivm.nl en thuisarts www.thuisarts.nl.

Alle Nederlanders met corona-achtige klachten kunnen zich zelfstandig aanmelden voor een test. De informatie hiervoor kunt u teruglezen via deze link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/afspraak-maken

De aanmelding, uitnodiging en testuitslag verlopen via een landelijk computersysteem. Dit systeem geeft een terugkoppeling van de uitslag aan de huisarts. Het kan toch voorkomen dat de huisarts hier naar kan vragen of u hier bent geweest en of u de uitslag kan doorgeven aan de praktijk voor registratie in uw dossier.

Op de website van Thuisarts staat ook een corona-vragentest. Na een aantal vragen over de gezondheid krijgt u relevante informatie en een advies of er mogelijk sprake is van COVID-19. Belangrijk om te weten is dat deze test geen vervanging is van een contact met de huisarts.

Wij danken u voor uw begrip en hopen samen de uitbreiding van het virus te kunnen beperken!

mede namens alle praktijk medewerkers,

Jacquelien Dros en Josine Blanksma